Bloggerlar Çalıyor projemizden bahsetmemize gerek yok artık sanırım. Bir avuç müziğe gönül vermiş blog yazarı olarak hepimiz kendi imkanımızla enstrümanımızı/sesimizi kaydedip, biraraya getirip şarkı yapıyoruz nicedir. Nicedir yapıyoruz ancak henüz ikinci şarkıyı tamamlayabildik. Birbirini şahsen hiç tanımayan bizlerin, bu kadarını yapabilmesi bile çok büyük başarıdır.

Ekibi bu kadar övdüğümüz yeter, sırada yapılan işlere gelelim. Sol tarafta ilk şarkımızı görebilirsin net bir şekilde. Bu arada maşallah dediğimiz de bir hafta yaşıyor. İlk şarkı Her Şey Sermaye İçin Sevgilim idi Kesmeşeker'den ve şarkı tamamlanmadan hemen önce Gezi olayları patlak verdi, her şey sermaye içindi. Yeni şarkı olarak Leyla the Band - Yokluğunda'ya başladık, tam bitime yakın dizi yayından kaldırıldı. Bir sonraki şarkıyı Nihat Doğan'dan falan mı seçsek? Ya da Melih Başgan'ın sözlerini derleyip şarkı mı yapsak? Belki başlarına bir şey gelir.

Şarkı şu anda tamamlanmış durumda ancak sırf size gerilim olsun diye yayınlamıyoruz. Çünkü çok güzel bir şekilde sunmak istiyoruz ve bu sunum için hazırlıklarımızın tamamlanmasını bekliyoruz. Akabinde yeni şarkıya girişeceğimizi ümit ediyorum, hala yapmak istiyorsa herkes. Bu yeni şarkı için aramızda şimdiden tartışmaya başlamak münasiptir kanımca. Elinde bestesi olan var ise bir adım öne çıksın ve o bestesini inanılmaz bir hale getirelim hepberaber, bu da benim fikrim.

Ayrıca Bloggerlar Çalıyor'da yer almak için hala geç kalmadınız, hala hepinizi bekliyoruz yeni şarkı için. Niteliğiniz ile birlikte yorum bırakırsanız ya da iletişim bölümünden mail atarsanız birbirimizden haberdar oluruz.

Şarkılar susmasın, ne kadar çok ses, o kadar kuvvet demek. Siz de katılın.


9 Comments

Baykuş'un Notları dedi ki...

Hahahah Doğuş'tan çalsak olma mı?

Cessie dedi ki...

Bi boka yaramıyorum ama tüm yeteneksizliğimi de alıp geliym mi? *.*

mirage dedi ki...

:D ay çok heyecanlı. 3. şarkı önerilerine de başlasak mı acabaaa

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

@Baykuşun Notları, iyi fikir :D
@Cessie, Mirage de aktif olarak çalma kısmında yer almıyor ama tanıtımda falan var :) Resim çizebilirsin, şiir yazabilirsin, fotoşop yapabilirsin, fikirler verebilirsin... Katılmak için illa çalmana gerek yok ^_^
@Mirage, bence de şarkıyı seçmeye başlamalı, hatta fikrim de var.

Şimdi ahali, yeni şarkı seçiminde değişik bir şeyler yapsak? Hep birilerinin şarkısını çalmak bir süre sonra anlamsız gelecek. Ya kendi bestemizi oluşturmaya çalışalım (ki uzaktan zor görünüyor) ya aramızdan birinin bestesini güzelleyelim ya da doğaçlayalım! Birisi (BangBang) akustik gitarda ya da klasik gitarda doğaçlama rtimler atabilir mi acaba? Ama inişli çıkışlı, değişik değişik ve metronomlu. Onu referans alıp davul yazılır ve gitar bu sefer davula uyarak adam gibi tekrar çalar ve diğerleri de onun üzerine kendi doğaçlar ve öncelikle enstrümental bir yapıt çıkar ortaya, becerebilirsek sonra bi de söz yazarız üstüne? Ne dersiniz, yapabilir miyiz?

SoniPan dedi ki...

kimse bilmez ne de güzel şarkıdır.

hem bu:

http://www.youtube.com/watch?v=0zdk62_KVKA

hem de bu:

http://www.youtube.com/watch?v=_EBIzYHPo1o

bilmem anlatabildim mi? :)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Güzel düşünce! (Y) Bunlar da var:

http://www.youtube.com/watch?v=sUt1T71ZIkY

http://www.youtube.com/watch?v=bKm7FwNrrz8

Coverlamayan kalmamış :)

SoniPan dedi ki...

evet onlar da var da ben pek sevemedim onları.

ama şarkı güzel ve üzerinde oynanmaya açık bir hali var. ya da şarkıya ne yaparsan yap, bozulmayacak kadar iyi şarkı olduğundan bilemiyorum.

kısacası benim aklım hep bunda ama başka da bir şey gelirse hemen gelir yazarım.

Unknown dedi ki...

Elimden herhangi bişey çalmak gelmiyor, ama zannedersem söylesem bişeyler çıkar.
Azıcık, bi kalın do vereceksem de gelmek isterim :)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Mokoko, öncelikle okulun için tebrik ederim, biraz geç oldu ama ^_^ Yeni şarkı için bir çok vokal adayımız oldu, bakalım ne yapacağız, şu bi tamamlansın da.

Blogger tarafından desteklenmektedir.